چسب دندان مصنوعی چیست ؟
چسب دندان مصنوعی و کاربرد آن: چسب دندان قوی می تواند تناسب پروتز کامل یا جزئی را بهبود بخشد، اما همیشه لازم نیست. پروتزهای متناسب معمولا نیازی به کمک ندارند اما باز هم برخی از افراد برای افزایش حس اطمینان خود از آنها استفاده می کنند.
اگر احساس می کنید به این جنس اضافی نیاز دارید، در مورد سؤالات زیر باید با دندانپزشک صحبت کنید: آیا برای اطمینان از تناسب دندان به چسب دندان مصنوعی نیاز دارید؟ لقی دندان مصنوعی به چه دلیل رخ داده است؟ آیا راهی دیگری برای افزایش راحتی وجود دارد؟ با مراجعه منظم به دندانپزشک می توانید از تناسب دندان مصنوعی مطمئن شوید.
چسب دندان مصنوعی و کاربرد آن: چسب دندان مصنوعی به صورت پودری و کرمی شکل تولید شده و دندانهای مصنوعی را به لثه میچسباند. در برخی از برندها نیز برای افزایش چسبندگی از زینک استفاده میشود. در اغلب اوقات، اگر دندان مصنوعی به صورت صحیحی ساخته شده باشد، نیازی به استفاده از مواد چسبنده وجود ندارد.
متوسط چرخه عمر پروتز دندان
چسب دندان مصنوعی و کاربرد آن: پروتز دندان مصنوعی نوعی ابزار در دندانپزشکی زیبایی است و توسط دندان پزشک یا متخصص پروتز دندان ساخته می شود. از این ابزار برای جایگزینی تعدادی از دندان ها استفاده می شود و می توانید آن را هر شب از دهان بیرون بیاورید تا در هنگام خواب لثه و بافت دهان استراحت کند.
با تغییر در استخوان و بافت حامی لثه، دندان مصنوعی می تواند پس از مدتی لق شود. این تغییر در بافت دهان پس از کشیدن دندان ها شروع می شود. بنابراین اگر دندان مصنوعی شما بلافاصله پس از کشیدن تمام دندان ها درست شده باشد، ممکن است برای مدتی به چسب دندان مصنوعی نیاز داشته باشید. اما اگر با آن احساس راحتی می کنید، نیازی به آن نیست.
کاربرد چسب دندان مصنوعی چیست؟
چسب دندان مصنوعی و کاربرد آن: چسب دندان مصنوعی مادهای غیر سمی و قابلحل در آب است. این چسب بین دندان و بافت لثه قرارگرفته و دندان را در جای خود ثابت نگه میدارد. و باعث میشوند که در هنگام غذا خوردن و یا نوشیدن، دندان در جای خود ثابت مانده و نلغزد. این مواد را میتوان در انواع مختلف پودری و کرمی شکل از بازار خرید کرد.
در حالت عادی دندان مصنوعی و لثه، توسط بزاق دهان کمی به هم میچسبند. ولی این نیروی چسبندگی ناکافی بوده و میتوان توسط چسب دندان مصنوعی ، این نیرو را افزایش داد. مزایای استفاده از چسب دندان مصنوعی عبارتاند از:
- رضایت بیشتر: این مواد پایداری دندان را افزایش داده و اجازه میدهد که محکمتر گاز بگیرید.
- امنیت بیشتر: این مواد جلوی لغزش دندان را میگیرند. این موضوع برای افرادی که دهان خشک داشته و بزاق کمی دارند بسیار مفید است.
- اعتماد به نفس بیشتر: اگر به میزان زیاد در اجتماع حضور مییابید، سخنرانی میکنید یا آواز میخوانید، این مواد به شما اعتماد به نفس بیشتری میدهند.
انواع چسب دندان مصنوعی
در چسب دندان مصنوعی و کاربرد آن: چسب دندان مصنوعی در انواع مختلف خمیری، پودری و پد عرضه می شود. هنگام استفاده از هر مدل باید برچسب روی آن محصول خوانده شود. برای مثال نوع خمیری همانند خمیر دندان است که به اندازه گلوله های کوچک خمیر دندان در سطح لثه ای (داخل دست دندان) گذاشته شده و دست دندان را داخل دهان قرار می دهند و برای اینکه چسب خمیری کاملاً به صورت یکنواخت داخل دست دندان پخش شود، آن را به مدت چند دقیقه روی لثه فشار می دهند. باید از گذاشتن چسب به مقدار زیاد در داخل دست دندان به گونه های که از لبه ها پس بزند، خودداری کرد زیرا موجب ایجاد حالت تهوع در فرد خواهد شد.
در صورت استفاده از مقدار زیادی خمیر، چسب دندان مصنوعی می تواند حالت جویدن را تغییر دهد و این امر فرسایش دندان مصنوعی را افزایش می دهد. پدها قطعاتی هستند که از قبل برش داده شده اند و گاهی جهت قرارگیری صحیح در پروتز باید اصلاح شوند. نوع پودری برای فعال شدن نیاز به مخلوط شدن با آب دارد.
چسب باید به اندازه کافی بر روی پروتز تمیز شده مورد استفاده قرار گیرد . بهترین راه برای این کار تمیز کردن پروتز در هر شب و قرار دادن آن در ظرف حاوی آب است . سپس پروتز باید در صبح شسته و مقدار توصیه شده چسب دندان مصنوعی روی آن زده شود و بلافاصله در دهان قرار گیرد .
با قرار دادن پروتز در محل خود ، چسب باید تقریبا تمام روز دوام بیاورد . احتمال شل شدن پروتز فک بالا در اثر جویدن کمتر از پروتز فک پایین است . به همین دلیل احتمال تجدید چسب پروتز فک پایین در طول روز وجود دارد .
چسب دندان مصنوعی برای چه کسانی مضر است
- برخی از افراد نباید از چسب دندان مصنوعی استفاده کنند. اگر دندان مصنوعی شما درست سر جای خود محکم نمیشود، و احساس میکنید که باید از مقدار بیشتری استفاده کنید، دست نگه داشته و به دندانپزشک مراجعه کنید. همچنین اگر به این مواد حساسیت دارید، دیگر از آنها استفاده نکنید. بعلاوه، اگر نمیتوانید در پایان روز به خوبی این مواد رو پاک کنید، آنها را کنار بگزارید. توصیه میشود که در مواقع ذیل چسب دندان مصنوعی را کنار بگزارید:
- تناسب نداشتن دندان مصنوعی
- وجود زخم باز در دهان یا رعایت نکردن بهداشت دهان و پروتز دندان
- استفاده از پروتزی که دندانپزشک آن را معاینه و ارزیابی نکرده است.
- داشتن حساسیت نسبت به یک ماده مشخص که در محصول وجود دارد.
- در صورتی که دندان مصنوعی تناسب خود را از دست داده و دندانپزشک آن را تأیید نکرده ، ممکن است به دلیل تحلیل استخوان و بافت لثه به یک پروتز جدید نیاز باشد . بنابراین استفاده از یک دست پروتز همیشگی نیست.
نکات مهم هنگام استفاده از چسب دندان مصنوعی
- در ابتدای کار با مقدار کم شروع کنید اگر چسب به داخل دندان شما می ریزد حتما مقدار آن زیاد است.
- برای جلوگیری از مصرف بیش از حد در هنگام باز کردن تیوب روی تقویم علامت بگذارید.
- حتما دستور العمل محصول را مطالعه بفرمایید و حتما از آن پیروی کنید.
- بیشتر از میزان توصیه شده مصرف نکنید.
- این موضوع را به یاد داشته باشید که بیشتر این محصولات حاوی زینک هستند سعی کنید از محصولی خریداری کنید که زینک نداشته باشد.
طرز استفاده از چسب دندان مصنوعی
چسب دندان مصنوعی و کاربرد آن: چسب باید به اندازه کافی استفاده شود و بر روی پروتز تمیز شده قرار گیرد. بهترین راه برای این کار این است که هر شب پروتز خود را به خوبی تمیز کنید و در ظرف حاوی آب قرار دهید. صبح آن را بشویید. مقدار توصیه شده چسب دندان مصنوعی را روی آن بزنید و بلافاصله آن را در دهان قرار دهید.
♥نظرات خود را برای ما در قسمت کامنت بنویسید و همچنین اگر این بخش از مقاله برای شما کمک کننده بود امتیاز دهید.♥